Haditudósító

Filmklub azzal a szándékkal, hogy áttekintsük az elmúlt 100 évet a háborúk tükrében, természetesen a médiák világán keresztül. A vállogatást és a tematikát is a teljesség igényével próbálom szerkeszteni, úgy, hogy rálátásunk lehessen minden szemszögből és irányból. Dokumentum - propaganda, komédia - dráma, vintázs - aktuális.

Januári műsor

2010.01.04. 19:18 | atone71 | 1 komment

3. Wolfgang Petersen / Das Boot / 1981 / 209 min / West-Germany / director's cut

 

Wolfgang Petersen sílusteremtő és mértékadó, ma már kultuszfilmnek számító alkotása egy német tengeralattjáró legénységének életébe vezeti be a nézőt. A tengeralattjáró a filmtörténet máig egyedülálló darabja, szinte az egyetlen olyan mű, melyben a második világháború germán tébolyában résztvevők bemutatása túllép a bejáratott, egysikú sablonokon: itt valódi embereket látunk, akiknek sorsa segít megérteni, hogy volt képes a német katonai gépezet nem csak a fél világot, de a világ egyik legfejlettebb kulturájával rendelkező népét is maga alá temetni. Óriási csatajelenetek és a várakozás idegfeszítő órái - mind körültekintő részletességgel kidolgozva. Máig felülmúlhatatlanok a film döbbenetesen reális képei a vízijármű klausztrofóbiás légköréről és a katonák haláltusájáról...

 

A tervezett vetítés január 22-én, pénteken este 10 óra körül lenne. Aki eljönne kérem, hogy jelezzen vissza emailben.

Az eredeti trailert a cimre kattintva megnézhetitek.

A bejegyzés trackback címe:

https://haditudosito.blog.hu/api/trackback/id/tr461645974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása